úterý 27. srpna 2013

Co je nového u mě v kuchyni

Zdravím a přeju hezké (ikdyž trochu deštivé odpoledne)!
V poslední době mě chytl záchvat vaření a mám chuť zkoušet stále nové suroviny a recepty. Poslední trefou do černého byl cuketový perník podle Maggie z http://maggies-wonderland.blogspot.cz/. Už dlouho jsem ho chtěla vyzkoušet, ale chyběla mi odvaha. Říkala jsem si, že cuketa v něm určitě bude cítit a nikdo ho u nás doma nebude chtít jíst. Recept jsem si malinko upravila a část cukety nahradila strouhanými jablky. První "ochutnávač" byl sedmnáctiletej brácha, u kterého většinou se svými experimenty moc neuspěju. O tom, že je v perníku cuketa jsem se jaksi nezmínila a tajně pozorovala, jaká bude jeho reakce. Cpal se, až měl boule za ušima:) Jako druhý perník ochutnal taťka a byla jsem pochválena. Na mě bude řada zítra k snídani,už se těším! Musím říct, že perník voní úžasně a vypadá vláčně, tak já to mám ráda. 
Psala jsem vám i nedělní návštěvě Prahy. Po výborném vegetariánském  obědě tady: http://www.beas-dhaba.cz/vladislavova/?page=1&l=cz (stránek se neděste, ty se jim zrovna nepovedly :D) jsme pokračovaly na kafíčko do Kávovarny, probrat trochu holčíčích drbů, že:) A co by to bylo za návštěvu Prahy bez zastávky v M&S! Ukořistila jsem celozrnné špagety (v akci), moji oblíbenou směs pražených semínek a oříšků a indický chléb Naan. 


Na výběr bylo více druhů, tenhle je ochucený česnekem a koriandrem. Stačí už jen rozpéct v troubě a podávat třeba k zeleninovému salátu, mňam!

Další novinkou v mojí kuchyni jsou tyhle ochucené olivové oleje. Konkrétně oregánový a rozmarýnový. Oregánový už znám a rozmarýnový pro mě bude novinkou a věřím, že nezklame. Stačí kapka třeba do salátu a zelenina dostane úplně nový rozměr a chuť. Tyhle jsou z obchůdku Olivier v Českých Budějovicích, ale podobné pořídíte i ve větších supermarketech.


Další věcí, která mě nadchla, je tenhle flapjack, který jsem si kdysi na doporučení Markétky z http://eatandrunandlove.blogspot.cz/ koupila v DM drogerii. Stojí něco kolem dvacky a existuje ještě tuším v mangové příchuti. Tenhle je máslový a přijde mi, že chutná i trochu po vanilce. Měla jsem ho ke svačině společně s kávičkou a nektarinkou a pochutnala jsem si vskutku královsky! Určitě nebudu váhat a koupím si ho znovu.


Přeju vám hezký zbytek dne, já se jdu trochu potrápit cvičením a nachystat si večeři:)

12 komentářů:

  1. škoda, že nemáme cukety, to bych se dotoho perníku taky pustila :) nic z těch potravin neznám, ale je to všechno lákavé :)

    OdpovědětVymazat
  2. jsem moc ráda, že ti flapjack chutnal :)
    a hodně mě láká ten Naan, zrovna včera jsem byla v indické restauraci, kde jsem si na této placce pochutnávala, takže bych si ji ráda dala i doma, díky za tip:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl fakt moc dobrej,tak jsem hned do DMky letěla pro další do zásoby:)
      Tak šup do Spencera!:) Já ho ještě nezkoušela,ale kámoška říkala,že je moc dobrej..I třeba s guacamole:)

      Vymazat
  3. Já miluji flapjack, mohla bych se ho užrat!:D Na mém blogu můžeš najít recept na domácí.:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty oleje vypadají dost zajímavé!!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty oleje vypadají dost zajímavé!!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty oleje vypadají dost zajímavé!!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou moc dobré..Stačí kapka a jídlo se neuvěřitelně ovoní:)

      Vymazat
  7. cukety bych se vůbec nebála, taky ji cpu do všeho - jak sladkého, tak slaného, dělám to hlavně z jednoho prostého důvodu - jídlo se krásně zvětší a mnohem více zasytí, třeba taková cuketová ovesná kaše je teď u mě n.1;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo,nevim,jestli bych měla odvahu dát ji i do kaše :D

      Vymazat
  8. Ten flapjack vypadá fakt úžasně, poohlídnu se po něm v DM :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukni,teď jsem si ho kupovala znovu (i ten mangový) a byl v akci:)

      Vymazat