sobota 24. srpna 2013

Jídelníček 24.8.

Přeju hezký sobotní večer!:)
Jak trávíte víkend? Já především pracovně na brigádě. Příští týden mě také čeká stěhování do milovaného Brna, tak ve volných chvílích pakuju věci do krabic od banánů. Neuvěřitelné, kolik je člověk schopen nastřádat věcí! Zítra se mám sejít s kamarádkou v Praze, kde zajdeme na nějaký ten dobrý oběd a zkrátka si uděláme fajn odpoledne, na které se těším už delší dobu. Začínám být už pekelně a dnes odpoledne jsem se místo cvičení rozhodla dát si šlofíčka, však ono se to jednou nezblázní a zastávám spíš to, že svoje tělo bychom měli poslouchat.
Tak tady sedím ve svém napůl sbaleném studentském pokoji a přemýšlím, o čem bych napsala článek. Inspirovala jsem se u mnoha dalších blogerek, které více či méně pravidelně přidávají svoje jídelníčky. Tak i já přicházím s dnešním. Je trochu ovlivněn brigádou, kam si nosím oběd nebo večeři do krabičky, záleží na směně. A zrovna dnes to "odnesl" oběd. Nijak zvlášť mi to ani nevadí, v krabičkování se celkem vyžívám :)

Probudila jsem se s pěkným hladem a chutí na tmavý toast s burákovým máslem. Tak tedy...Dva opečené toasty, burákové máslo, menší banán a miska bílé Hollandie. K pití naředěný pomerančový džus a karamelová káva s plnotučným mlékem. Mňam!

Mezi snídaní a obědem jsem slupla nektarinku. Myslím ,že ilustrace není třeba:)

K obědu jsem měla nachystaný těstovinový salát. Celozrnné mašličky, orestované kuřecí maso, černé olivy, rajčata a okurka. Zálivku jsem udělala ze zakysané smetany, kterou jsem ochutila solí, pepřem z mlýnku, bazalkou a oreganem.

K odpolední svačině jsem měla půl vaničky tolik oblíbeného polotučného tvarohu naředěného trochou mléka a ochuceného vanilkovým cukrem a skořicí. Navrch jsem nastrouhala lískové oříšky a přidala kokos. K tomu další nektarinku. Nějak se jich nemůžu nabažit:)

A véča: Obložená cereální bulka z Billy (máslo, kvalitní šunka, uzený sýr), vajíčko natvrdo a zeleninová obloha. Plus zdravotní "dvojka" bílého Sauvignonu. To je přece na krásu!:D

16 komentářů:

  1. Moc pěkný jídelníček :) Taky jsem zvyklá si do práce oběd chystat. Mám sice možnost jíst v restauraci (je jich tam všude kolem plno), ale jsem "chudý student" a navíc co kdybych si tam nic zdravého nevybrala, že :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!:) Já jsem taky na krabičkování zvyklá a nedělá mi to problém. Sice se svými surovinami asi ani moc neušetřím,ale nemám ráda šetření na jídle..Tělo nám to jednou v dobrém vrátí:)

      Vymazat
    2. Souhlasím ohledně přehnaného šetření, ale tady se meníčko pod stovku koupit nedá. Doma si uvařím alespoň o něco levněji a přesně vím, co tam dávám :)

      Vymazat
    3. Tak to chápu..Víc jak stovka každý den za oběd je moc. Ale čas od času se taky ráda rozšoupnu!:)

      Vymazat
  2. Ten tvaroh zkusím, třeba mi takhle konečně bude chutnat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně mě čte i chlap,juchuuu!:) Tohle zkus,je to fakt moc dobrý:)

      Vymazat
    2. čtu, čtu... pravidelně a všechno :)

      Vymazat
  3. co já bych za brigádu dala :) hezké papání :) ps. mě chlapy nečtou, naštěstí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo,jsem ráda,že mám peníze navíc..Jen už jsem fakt unavená,tak se na zítřejší relax těším!:)
      Náááhodou,já jsem za věrného čtenáře Matýska ráda!;) Chlap,co na sobě maká,to se jen tak nevidí:)

      Vymazat
  4. Krásný jídelníček, od tebe bych si s radostí nechala servírovat jídlo (i to vínko noo, bílý já můžu:D) až pod nos! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju,Markétko!:) Hned jsem si na tebe vzpomněla,když jsem ten jídelníček dávala na blog..Že se ti to vínko určitě bude líbit:D

      Vymazat
  5. :) Dufám že se ti v Brně bude líbit :) máš moc hezký jídelníček :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ta snídaně je dokonalá :) a večeře je krásně barevná :)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuju holky za pochvaly a reakce!:)

    OdpovědětVymazat
  8. Super jídelníček, ta snídaně je jak z nějakého hotelu, mňam =)
    Já ti docela brigádu závidím, u nás jsem jí nesehnala, ani kdybych se na hlavu stavěla :((
    Tak ať se ti líbí!! ;-) <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prý z hotelu..:D Děkuju za lichotku;)
      Já jsem původně z malého města,kde bych brigádu taky nesehnala. Tak jsem přes prázdniny pendlovala mezi domovem a městem,kde jsem předtím tři roky studovala. Přes léto jsem se teda rozhodně nenudila:)
      Moc děkuju,už se do Brna fakt moc těším!:)

      Vymazat