pondělí 19. srpna 2013

Kuřecí steak s cuketou sypanou parmezánem a kořeněným kuskusem

Krásné deštivé odpoledne přeji!:)
Tohle počasí mi zrovna radost nedělá...Celý den jsem ospalá, malátná a nic se mi nechce. Dny plné slunce mi dávají velkou energii a musím se pomalu smiřovat s tím, že léto pomalu ale jistě končí a přichází podzim. Což alespoň nahrává tomu, abych na blog přidala další článek. Dnes přicházím s receptem na extra jednoduchý a zdravý oběd (večeři).
Jsem sama doma, tak se mi nechtělo vytvářet něco extra složitého. V lednici jsem měla kuřecí maso a spoooustu cukety, takže moje volba byla jasná.
Množství a gramáže nechám na vás, na tohle já vážně moc nehraju. Takže směle do toho a připravíme si:
  • Cuketu
  • Kuřecí pátek
  • Kuskus (já použila celozrnný)
  • Koření dle chuti a co dům dal, pepř, sůl, olej (na osmahnutí masa a cukety-ideálně řepkový)
  • Drobet parmezánu na posypání cukety

Nejprve jsem cuketu nakrájela na silnější kolečka, z obou stran posolila a nechala "vybrečet". Což znamená, že pustí vodu a po osmahnutí na pánvi nebude blátivá. Kuřecí maso jsem omyla, ořezala "ošklivé" části a naklepala. Použila jsem pepř, sůl a různé koření, co jsem našla doma. Jako bonus jsem přidala snítky čerstvého rozmarýnu, co nám roste na zahradě. Zakapala olivovým olejem a nechala odpočinout v lednici. 



Dál jsem si připravila kuskus. V misce jsem ho ochutila, přidala kapku olivového oleje, zalila horkou vodou, přikryla a nechala odstát. Cuketu jsem osušila kuchyňskými utěrkami a posypala provensálskými bylinkami. Pak už to bylo rychlé...Na pánvičce jsem rozpálila řepkový olej a osmahla maso i cuketu. Na talíři jsem pak cuketu posypala parmezánem, přidala maso a kuskus.

Dobrou chuť, přeji!:)

5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. A je to úplně primitivní:) Skoro bych se styděla to nazývat receptem..

      Vymazat
  2. hezké :) tu cuketu bych brala :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá moc chutně :3 Cuket teď máme spousty a nevíme, co s nima, takže tohle asi vyzkouším :) (o končícím létu radši nepiš! je to tragédie :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej,já si na tom vážně pošmákla:)Já teda musím říct,že už se do školy celkem těším..Čeká mě toho hodně nového a zase budu mít nějaký režim:)

      Vymazat