středa 4. září 2013

Ovesná kaše z rýžového mléka s perníkovým kořením

Dobré ráno!:)
Zdravím do pochmurného dne. Venku se nám už opravdu ochladilo a ve vzduchu je cítit podzim, což se mi moc nelíbí. Celé léto jsem si po ovesné kaši ani nevzdechla, bylo na ni moc velké teplo. Včera mě cestou kolem zdravé výživy napadlo, že si koupím nějaké dobré mlíčko a udělám snídaňovou změnu. Volba padla na rýžové a udělala jsem moc dobře. Je příjemně sladké, takže kaši už není třeba doslazovat. 
Takže jdeme na to!

Nachystáme si:
  • jemně pomleté ovesné vločky (já dala cca 6 lžic)
  • rýžové (či jiné mléko) 200 ml
  • nasekané mandle
  • půl banánu
  • kus jablka
  • skořici
  • perníkové koření
  • hrst křupavého müsli
Nejprve jsem si na pánvičce osmahla vločky, dokud nezačaly oříškově vonět a dala je stranou. Přivedla jsem v varu rýžové mléko a přidala vločky, chvíli nechala bez míchání pobublávat a přidala jsem perníkové koření a skořici. Dále jsem kaši vařila do zhoustnutí. 
Pokladla jsem ovocem, mandlemi a na závěr posypala skořicí a trochou zapékaného müsli, aby to pěkně křupalo:)


Jak vidíte na fotce, kafíčko a pomerančový džus nesměly chybět, je to takový můj ranní rituál. Dobrou chuť!:)

11 komentářů:

  1. Přesně takové perníkové si dělám také! Míchám si i sama koření - podle chuti dávám kardamon, hřebíček, skořici, anýz...roztluču ve hmoždíři a je to <3 :)
    Zrovna jsem také přidávala dašlí inspirací mých kaší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pernikovy koreni je na ochuceni nejlepsii :-P

    OdpovědětVymazat
  3. Holky,máte pravdu..To koření kaši skvěle doladilo,byla taková lehce podzimní:)

    OdpovědětVymazat
  4. kaše na snídani jsou u mě klasika a ani teplé počasí mě od nich neodradilo a perníkové a jemu podobné koření miluju a když přijde podzimní počasí, vím, co spolehlivě pomůže;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda spíš müsli/vločky s bílým jogurtem,ovocem a oříšky..Ale kaše teď asi budu zařazovat pravidelněji,ať nesklouzávám ke stereotypu:)

      Vymazat
  5. Kaše jsou skvělá věc. Krásne zahřejí a nejlepší je, že se dají udělat na tolik různých způsobů! Takže žádný každý-den-stejná-snídaně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teprve jim přicházím na chuť,v létě se mi do nich při těch vedrech kolikrát ani nechtělo:) Ale to,že zahřejí se nadcházejícím podzimem bude hodit..

      Vymazat
  6. Joo, pernikove koření je do kasi dobrota, jeste kdyz se prida rozvarene jablicko a ta ranni nalada je zuzo..

    OdpovědětVymazat
  7. jé, super recept! to se na ráno určitě hodí :)

    OdpovědětVymazat
  8. vypadá moc hezky :) já jsem ještě rýžové mléko nezkoušela, to budu muset napravit! :D :)

    OdpovědětVymazat